Nieuws

19-05-2016 Zomerfestival 5 juni

Stichting Kennemer Schaapskudde maakt tijdens het zomerfestival op 5 juni aanstaande een start met het scheren van de schaapskudde. Kom kijken naar een demonstratie waarbij we laten zien hoe een schaap geschoren wordt en wat je van de prachtige wol allemaal kunt maken. Ook is het mogelijk om een vacht te kopen. We zien je graag op 5 juni bij het Bezoekerscentrum De Kennemerduinen.

16032NPZK_ZF16_flyA5_v2

25-04-2016 Bezoek Hof van Kijkuit

Onlangs heeft de Stichting Hof van Kijk-Uit prachtige vachten uit gezocht bij de Kennemer Schaapskudde. Deze worden gebruikt om te vilten met de deelnemers en workshops vacht vilten. Zie www.hofvankijkuit.nl of volg ze via www.facebook.com/HofVanKijkUit voor meer informatie. De producten van de Stichting Hof van Kijk-Uit zijn te koop in het Bezoekerscentrum De Kennemerduinen te Overveen.

foto 1foto 2

foto 1 (1)foto 2 (1)

14-04-2016 Nieuw hek

Aan de oostkant van de Kennemerduinen, ter hoogte van Dronke Del, Klein Doornen en Tussenvlak is een nieuw hek geplaatst voor de Kennemer Schaapskudde. Dit gebied omvat zo’n 12 hectare en is speciaal geplaatst voor de bestrijding van de Amerikaanse vogelkers (prunus serotina). Het omheinde gebied (de kraal) is gemaakt met een speciale reden. Normaal gesproken worden flexibele netten gebruikt maar die kunnen lastig zijn  voor damherten tijdens de bronst, ze kunnen erin verstrikt raken. Buiten de bronst wordt er wél gebruik gemaakt van flexibele netten. Over het nieuwe hek springen de damherten makkelijk heen. Het hek is vooralsnog geplaatst voor een periode van vijf jaar. Waarschijnlijk is de Amerikaanse vogelkers in dit gebied dan onder controle.

10-04-2016 Lammetjes geboren!

De eerste lammetjes van dit jaar zijn geboren. Dit jaar zijn het er rond de 60! Als ze wat groter zijn gaan ze samen met hun moeder weer naar de rest van de kudde in de Kennemerduinen.

lammetjes 1

20160312_105218